KORE YEMEKLERİ
Her ülkenin kendine has bir yemek ve içecek zevki vardır , izlediğim çoğu yemek programlarında yemek kültürü olmayan bir ülkeye hiç denk gelmedim. Tabi bizim ülkemizin yemek ve içecek kültürü bence çoğu ülkeye ağır basabilir. Bir koreli vatandaşa kebap , dolma , şöyle bir rakı masası kursak adamlar biz ülkemiz de ne yiyormuşuz diye ciddi bir sorgulamaya girebilirler. Bir zamanlar ciddi bir metal tutkunu olduğum da Metallica Türkiye'ye konsere geldiğinde adamlara sahanda yumurta yedirmişler , seneler sonra şahsi tatil gezilerinde Türkiye'ye tekrar gelip tadının unutamadığımız sahanda yumurta yemek istiyoruz demişler o kadar lezzetli bir damak tadımız var. Tabi kendi ülkemizi bir kenara bırakırsak benim kendi damak lezzetime yakıştırdığım bir mutfağa sahip Güney Kore , Kuzey Kore ile yemek kültürleri birebir çok büyük bir fark yok ama Kuzey restoran fiyatları Güney'e göre daha pahalıdır yaşayan halkın çoğu da buralarda yemek yiyememektedir. Alım gücü , kıtlık sebebi ile düzgün beslenemeyen bir kesim bile bulunmakta ülkelerinde.
Bugün benim kendimin de tattığı ve bildiğim bir kaç yemek ve içeceği sizlere tanıtmak istiyorum.
YEMEKLERİ ( SİGPUM)
UDON
Gelelim Udon'a (sanki babamın oğlunu anlatıcam lafa bak 😆😇) Udon Ramen ile aynı görüntüde ama Ramen erişteden yapılırken Udon ise buğday unundan yapılan bir makarna türüdür. Soya sosu kurutulmuş torik balığı tozu, zencefil ve bir çok baharat karışımı ile yapılan bir çorba türüdür. Udon , noodle yapımında da kullanılan bir makarna türüdür. Udon'u tatmadığım için tadı için bir yorum yapamayacağım aslında Udon'un Japon kültürüne aitliği gibi bir durumda söz konusu sanırım bizlerde olduğu gibi bunlarda da yemek kültürü karışmış bir durumda. Ramen ile tadının aynı olduğunu düşünüyorum bir gün bunu da yerim umarım.
Korean Barbecue-Kore Barbeküsü
Bizim ocak başı kültürünü görüp bunu yaptılar ben başka bir bahane yada bilgi kabul etmiyorum bu konuda , zaten bizi seviyorlar kesin biri zamanında geldi buraya gördü bizim Ocak Başı keyfimizi dedi biz niye yapmıyoruz böyle masaüstünde bir ortam yaratıp Kore Barbeküsü adı verdiler kesin.
Weightlifting fairy kim bok joo izleyenler dizi boyunca bu masaya o kadar şahit oldular ki ben her bölüm sonrası evdekilere mangal yakalım diye tutturdum bu olayı çok seviyorlar 5-10 kişi toplanıp çeşitli etler söyleyerek hem pişirip hemde löp löp yiyorlar bazen etler şişte geliyor bazen ise resimde görüldüğü gibi çevirmelik şekilde yanında tabi ki olmazsa olmaz meze ve turşuları da etlere eşlik ediyor. Türkiye'de ki çoğu Kore Restoranında bu düzenek mevcut gidip keyfi çıkartılabilecek bir lezzet olduğu gayet belli görüldüğü üzere. Zaten bizim memleket sever eti , mangalı yani bize ters gelmez bu durum 😏
Weight ve Kim Bok demişken barbekü aşklarını Swaggg ile tamamlamadan olmazdı. 💁

Kore'de tabi ki bu kadar çeşit yemek yok gördüğüm , bildiğim , tattığım lezzetler bunlar. Bizim kültürümüz ile yakınlılıkları olduğunu hep söylediğim gibi yemek kültürümüzde bence benziyor pişirme , yeme , kullanılan malzemeler vs. Tabi onlar bize göre daha sağlıklı besleniyorlar ayrı bir konu. Bir sonra ki post atışımda ünlü turşu pazarları ve içeceklerini anlatacağım.
Bir sonra ki paylaşımda görüşmek üzere.
Yorumlar
Yorum Gönder